Η ταυτότητα του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα

Το όνομα

Το όνομα του συνδυασμού μας, με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα, είναι «Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο».

ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Δικαίωμα στο Αύριο, δικαίωμα στον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να έχει η Δυτική Ελλάδα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, δικαίωμα στην ανάπτυξη και στην εργασία, δικαίωμα στην κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή, δικαίωμα στις νέες και στους νέους μας να μένουν στον τόπο τους και να δημιουργούν, δικαίωμα σε μια νέα πορεία που θα υπερβαίνει αγκυλώσεις, νοοτροπίες, λογικές και πρακτικές του παρελθόντος και θα φέρνει τον πολίτη στο κέντρο των εξελίξεων.

ΠΡΟΟΔΟΣ

Πρόοδος σημαίνει ανάπτυξη. Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς προσπάθεια και προσπάθεια σημαίνει δουλειά. Αυτό κάναμε στην προηγούμενη περίοδο. Αυτό θα κάνουμε και στην επόμενη. Και αυτό είναι Δέσμευση.

Το έμβλημα

Το έμβλημα του συνδυασμού μας απεικονίζει το κεφαλαίο γράμμα «Δ» το οποίο συντίθεται από τρία (3) φύλλα ελιάς.

Το κεφαλαίο γράμμα «Δ» γιατί:
  • - Το «Δ» είναι το πρώτο γράμμα της λέξης Δικαίωμα.
  • - Το «Δ» είναι το πρώτο γράμμα της λέξης Δημιουργία.
  • - Το «Δ» είναι το πρώτο γράμμα της λέξης Διαφάνεια.
  • - Το «Δ» είναι το πρώτο γράμμα της λέξης Διεκδίκηση.

Οι έννοιες αυτές απετέλεσαν και θα συνεχίσουν να αποτελούν την προμετωπίδα της πολιτικής μας ώστε να γεφυρωθούν οι ανισότητες και να πολλαπλασιαστούν οι ευκαιρίες για τη Δυτική Ελλάδα.

Από «Δ», επίσης, ξεκινά και το όνομα της Περιφέρειάς μας, της Δυτικής Ελλάδας.

«Δ» είναι και το πρώτο γράμμα της λέξης Δέσμευση. Της δέσμευσης που αναλάβαμε απέναντι στους πολίτες της Περιφέρειάς μας, το 2010, και την οποία ανανεώνουμε.

Τα τρία φύλλα ελιάς συμβολίζουν τους τρεις Νομούς που απαρτίζουν την Περιφέρειά μας.

Αυτά τα τρία φύλλα ελιάς αλληλοκαλύπτονται και περιπλέκονται αρμονικά, συμβολίζοντας:

  • - Την ενότητα και την συμπληρωματικότητα των τριών Νομών μας.
  • - Την ανάγκη ταύτισης όλων μας σε μια ενιαία περιφερειακή συνείδηση, σε μια κοινή προσπάθεια για την Πρόοδο.
  • - Την αντίληψή μας ότι η αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν είναι απλά μια σύνθεση διοικητικών μονάδων, αλλά μια ενιαία λειτουργική μονάδα.

Επίσης, η ελιά ως αρχαίο και παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης και πολιτισμού, συμβολίζει το ήρεμο προεκλογικό κλίμα που επιζητούμε, μακριά από ακρότητες, ανούσιες αντιπαραθέσεις και από καβγάδες, που τελικά δεν προσφέρουν τίποτα στον δημόσιο διάλογο και λειτουργούν αποκρουστικά για τον πολίτη.

Ακόμα, λόγω της ζωογόνου και αναγεννητικής δύναμης της ελιάς, τα τρία φύλλα ελιάς στο έμβλημά μας συμβολίζουν την ανάγκη μιας δημιουργικής πορείας που θα βάλει σε τροχιά αναγέννησης την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.