Σε μήνυμα του σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο» Κωνσταντίνος Καρπέτας αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί φίλοι,

Η αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι κρίσιμη και καθοριστική.

Η Περιφέρεια αποτελεί για κάποιους κομματικό λάφυρο και επιβράβευση της αχαλίνωτης ορμής τους για εξουσία και για κάποιους άλλους ευκαιρία για να συνομιλήσουν ξανά με την κοινωνία για τα προβλήματα και τις αγωνίες της.

Είναι για κάποιους η συνέχεια μιας προσπάθειας να αποκρύψουν από τους ανθρώπους της Δυτικής Ελλάδας την εκκωφαντική τους απουσία από όλα τα έργα πνοής που συντελούνται στην περιοχή και για κάποιους άλλους η συνέχεια ενός αγώνα για την επόμενη ημέρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Την Κυριακή συγκρούονται δύο διαφορετικές πολιτικές και αυτοδιοικητικές αντιλήψεις:

Συγκρούονται εκείνοι που υπηρετούν με δημοκρατική ευθύνη και ισχυρή κοινωνική αναφορά τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, με εκείνους που απευθύνονται στο προσωπικό και κομματικό τους ακροατήριο και χτίζουν διαχωριστικές γραμμές και τείχη με τους πολίτες.

Συγκρούονται εκείνοι που η διαδρομή τους έχει δείξει ότι πορεύονται με ειλικρίνεια, καθαρότητα και εντιμότητα, υπηρετώντας τα υπέρτερα και λογοδοτώντας στην κοινωνία, με εκείνους που επιλέγουν να δρουν παρασκηνιακά με μικροπολιτικούς τακτικισμούς και σκοπιμότητες, λογοδοτώντας στο κομματικό τους ιερατείο.

Την Κυριακή πάνω σε κάθε ψηφοδέλτιο θα είναι χαραγμένοι οι κοινοί αγώνες του παρελθόντος και οι διεκδικήσεις του αύριο για κάθε δημοκράτη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Και εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε παρόντες, ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Σε κάθε μάχη. Αυτή η πλατιά συμμαχία είναι η μεγάλη μας δύναμη. Η δύναμη που θα μας δώσει τη νίκη στις εκλογές της Κυριακής. Να είστε σίγουροι».