Παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, σημαντικά έργα οδοποιίας και βελτίωσης των υποδομών αλλά και ο σχεδιασμός που υπάρχει για την επόμενη μέρα στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας ήταν ορισμένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τις επαφές που είχε ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας με τους πολίτες το απόγευμα της Παρασκευής. Ο κ. Κατσιφάρας, μαζί με υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους επισκέφθηκαν το Θέρμο, την Αγία Σοφία, την Μυρτιά και την Παντάνασσα.

«Θέλουμε το καλύτερο για κάθε γωνιά της Δυτικής Ελλάδας. Ως Περιφερειακή Αρχή ακούμε τις τοπικές κοινωνίες και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τους. Στο Δήμο Θέρμου δώσαμε προτεραιότητα σε σημαντικά έργα οδοποιίας» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας και αναφέρθηκε ενδεικτικά στο δρόμο Διασελάκι – Πέρκος, στη συντήρηση των Επαρχιακών Οδικών Τμημάτων της πρώην Επαρχίας Τριχωνίδας, όπως επίσης στη συντήρηση της οδοποιίας στο δρόμο Δρυμώνας – Νεροσύρτης, την αποκατάσταση ζημιών της εσωτερικής οδοποιίας του οικισμού Δήμου Θέρμου, την αποκατάσταση ζημιών της αγροτικής οδοποιίας, αλλά και την συνολική αποκατάσταση οδών με μικρά τεχνικά του επαρχιακού οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας.

«Έγιναν πολλά και θα γίνουν περισσότερα. Έχουμε μπροστά μας έναν ολοκληρωμένο και κοστολογημένο σχεδιασμό για σημαντικά αναπτυξιακά έργα που αφορούν την παιδεία, τον πολιτισμό, την αισθητική αναβάθμιση» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επεσήμανε: «Δείγματά μας έχετε δει είναι το Γυμνάσιο Θέρμου, όπως επίσης το εντυπωσιακό Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου και συνεχίζουμε».

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα για το Θέρμο ο κ. Κατσιφάρας είπε ότι υπάρχει ένας πλήρης σχεδιασμός με παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα, όπως είναι το υπό ανέγερση νέο σχολικό κτίριο του Λυκείου Θέρμου ένα σύγχρονο διδακτήριο, δυναμικότητας 120 μαθητών, τα έργα αστικής αναβάθμισης σε επιλεγμένα σημεία της Τοπικής Κοινότητας Θέρμου, αλλά και το οραματικό σχέδιο της ανάδειξη του φυσικού της τοπίου της Περιοχής της Λίμνης Τριχωνίδας, η οποία μπορεί που θα έχει ιδιαίτερα οφέλη για την ενδοχώρα των Δήμων Αγρινίου και Θέρμου, συμβάλλοντας και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Ιδιαίτερη αναφορά ο Περιφερειάρχης έκανε στην συντήρηση και αποκατάσταση της εθνικής οδού Αγρίνιο - Καρπενήσι και Αγρίνιο – Θέρμο, ένα έργο – που όπως εξήγησε- καθυστέρησε εξαιτίας χρονοβόρων διαδικασιών, αλλά πλέον ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίησή του. «Πρόκειται για παρέμβαση μεγάλης σπουδαιότητας για την Αιτωλοακαρνανία καθώς με τις εργασίες που προβλέπονται σε μήκος 87 χιλιομέτρων θα βελτιωθεί σημαντικά η οδική ασφάλεια από το Αγρίνιο προς Καρπενήσι και Θέρμο» επεσήμανε.