Η μάχη του σταυρού ολοκληρώθηκε. Μαζί της τελείωσε και το πρώτο ημίχρονο του πολιτικού ζητήματος της χώρας με νίκη της ΝΔ. Το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης θα το μάθουμε την 7η Ιουλίου.

Απομένει το διακυβευμα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το οποίο αφορά τις ζωές όλων μας. Μια σημαντική του πλευρά περιέγραψε με περίσσεια υποκρισία ο ίδιος ο κ. Φαρμάκης προχθές. Σε ανάρτηση του ο εκλεκτός της ΝΔ στην περιφέρεια έγραψε: "Ο δρόμος προς το μέλλον έχει πολλά χρώματα".

Πράγματι ο δρόμος του παρόντος και του μέλλοντος είναι πολύχρωμος, γιατί η ίδια η κοινωνία των πολιτών δεν εκφράζεται και δεν χωρά σ' ένα χρώμα. Μόνο που αυτός που τώρα θυμήθηκε την "πολυχρωμία", μέχρι χθες "φορούσε" μόνο ένα χρώμα, αυτό του απόλυτου γαλάζιου, και κατήγγειλε τον Απόστολο Κατσιφάρα γιατί αποδέχθηκε την υποστήριξη διαφορετικών πολιτικών "χρωμάτων"!

Τώρα του υπέδειξαν να φορέσει "πολύχρωμο" πολιτικό κουστούμι μιας χρήσης, μήπως και αλιεύσει ψήφους εν όψει του β γύρου. Την επομένη θα προβάρει ξανά εκείνο το κουστούμι που φορούσε σε όλη του την πολιτική διαδρομή, ως γνήσιο τέκνο του συγκεκριμένου κομματικού σωλήνα.

Τις αρνητικές συνέπειες τις γνωρίζουμε και το έργο έχει δυστυχώς ξαναπαιχτεί. Ημέτεροι και κομματικοί παράγοντες θα αλωνίζουν στην περιφέρεια υπό το μαύρο πέπλο της αδιαφάνειας, με κλειστές τις πόρτες για όλους τους άλλους πολίτες που δεν θα ανήκουν στη γαλάζια παράταξη. Αυτό θα αποτελέσει και το μοναδικό ουσιαστικό στοιχείο του "Όλα από την αρχή", το οποίο αποτελεί το έμβλημα της συγκεκριμένης παράταξης.

Αν αυτή θα είναι η επιλογή των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, ενδεχόμενο που το θεωρώ ως μη ρεαλιστικό, τότε αντί της εντιμότητας, του πολιτικού πλουραλισμού και της χρηστής διαχείρισης, θα πιούμε όλοι μας το "φαρμάκι" της κομματοκρατίας και θα επιστρέψουμε σε εποχές που δεν ταιριάζουν στη σύγχρονη Ελλάδα και στο νέο ρόλο που θα πρέπει να έχει η Περιφέρεια σε αυτή.

Όσο για το κριτήριο της εντοπιότητας που κάποιοι έντεχνα προβάλλουν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, το θεωρώ ανάξιο σχολιασμού και προσβλητικό της νοημοσύνης ημών των ντόπιων Αιτωλοακαρνάνων.

Η τελική επιλογή είναι στα χέρια μας, οφείλουμε δε να θυμόμαστε πως "ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου"...

Ο κ. Παναγιώτης Κατσούλης είναι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου