Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρει τα εξής:

«Ολοκληρώνουμε σήμερα την προεκλογική εκστρατεία μας. Με εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών. Και τους καλούμε την Κυριακή να πάνε στις κάλπες και να επιλέξουν Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Να επιλέξουν ανάμεσα στον Περιφερειάρχη που σ’ όλη τη διαδρομή του κινήθηκε έντιμα και καθαρά και στον υποψήφιο που έγινε μέρος μιας υπόγειας συναλλαγής και μιας συμφωνίας κάτω απ’ το τραπέζι, ερήμην των πολιτών.

Να επιλέξουν ανάμεσα στον Περιφερειάρχη που εγγυάται την δημοκρατική-προοδευτική πορεία της Περιφέρειας και τον υποψήφιο που μας θύμισε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα…

Ανάμεσα στον Περιφερειάρχη που ήταν πάντα μπροστά σ’ όλες τις διεκδικήσεις της Δυτικής Ελλάδας και στον υποψήφιο που ήταν μονίμως απών απ’ όλες τις μεγάλες μάχες που δώσαμε.

Ο συνδυασμός μας κατήγγειλε την Πέμπτη την κραυγαλέα συναλλαγή Φαρμάκη-Σπηλιόπουλου. Ο μεν κ. Σπηλιόπουλος αντέδρασε με ανακοινώσεις περί ανέμων και υδάτων.

Ο δε κ. Φαρμάκης παραμένει κρυπτόμενος. Και η αφωνία του ισούται με σιωπηλή παραδοχή.

Οι δημοκρατικοί πολίτες της Δυτικής Ελλάδας ξέρουν, πλέον, τι συνέβη στο παρασκήνιο. Έχουν σαφή εικόνα για το πολιτικό παζάρι που προηγήθηκε.

Και αυτή την Κυριακή θα δώσουν ηχηρή απάντηση σε όσους έχουν την ψευδαίσθηση ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες και η βούληση των πολιτών μπορούν να κόπτονται και να ράπτονται στα μέτρα τους».