Η Δυτική Ελλάδα επέστρεψε στον χάρτη της ανάπτυξης και βγήκε απ’ την σκιά του υδροκεφαλισμού της Αθήνας που για πολλά χρόνια συνέτεινε στην ανισομερή κατανομή ευκαιριών, πάντα σε βάρος του λεγόμενου δυτικού άξονα της χώρας, επισημαίνει σε άρθρο του που φιλοξενείται στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Στο άρθρο του ο κ. Κατσιφάρας αναφέρει ότι «καθώς μάς χωρίζουν τρεις περίπου εβδομάδες απ’ τις εκλογές, στη συντριπτική πλειονότητα τους οι πολίτες έχουν αποκρυσταλλωμένη εικόνα για την επίδοση κάθε περιφερειακής αρχής. Και όσο κι αν η προεκλογική ατμόσφαιρα -κατά κανόνα- τέμνεται ανάμεσα σ’ εκείνους που επιχειρούν να μηδενίσουν μια προσπάθεια και εκείνους που επιχειρούν να την υπερασπιστούν, τελικά είναι η πραγματικότητα που έρχεται να δικαιώσει τους μεν ή τους δε».

Ο κ. Κατσιφάρας κάνει αναφορά και στα έργα της Ιονίας και της Ολυμπίας Οδού. Και επισημαίνει ότι «στη Δυτική Ελλάδα, μέσα σε λίγα χρόνια και παρά τη συγκυρία της κρίσης, ολοκληρώθηκαν υποδομές που η περιοχή αξίωνε και διεκδικούσε επί δεκαετίες.

Η Ιόνια Οδός και η ανακατασκευασμένη Πατρών- Κορίνθου είναι σήμερα δυο ασφαλείς αυτοκινητόδρομοι που συνδέουν την Δυτική Ελλάδα με την υπόλοιπη χώρα, ενώ πρόσφατα ξεκίνησαν και οι εργασίες για την επέκταση της Ολυμπίας Οδού έως τον Πύργο. Σε περιόδους που τα δυο αυτά έργα έμοιαζαν βαλτωμένα, αν όχι ακυρωμένα, ήταν η Περιφέρεια που κράτησε ζωντανή -και απαίτησε- την προοπτική υλοποίησης τους. Το ίδιο συνέβη και με την Αμβρακία Οδό, το ίδιο και με τον σύγχρονο σιδηρόδρομο. Και ακόμα περισσότερο με την έλευση του φυσικού αερίου όπου, πλέον, είναι ζήτημα χρόνου η κατασκευή των πρώτων δικτύων διανομής σε Αγρίνιο, Πάτρα και Πύργο, με πόρους ήδη διασφαλισμένους».

Επίσης, στο άρθρο αναφορά γίνεται και σε άλλα έργα. Όπως υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας «το νέο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα, η Μικρή Περιμετρική της πόλης, οι αναβαθμίσεις στα λιμάνια Κυλλήνης και Κατακόλου, οι αστικές αναπλάσεις σε κάθε Δήμο της Δυτικής Ελλάδας, τα 50 έργα οδοποιίας στην Αιτωλοακαρνανία, οι δυο Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) σε Μεσολόγγι – Αιτωλικό και Κατάκολο- Πύργο- Αρχαία Ολυμπία, τα δεκάδες νέα σχολικά κτίρια, τα 19 Κέντρα Κοινότητας, η ενίσχυση 1.731 νέων αγροτών, η θεαματική αύξηση σε διανυκτερεύσεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις, οι παρεμβάσεις μας για την προστασία του περιβάλλοντος, η επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου της Πάτρας, είναι μερικά μόνο απ’ τα έργα που άλλαξαν την φυσιογνωμία της Δυτικής Ελλάδας και ξαναδίνουν δυναμική στην περιοχή».

Και το άρθρο στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακo» κλείνει ως εξής: «Στις εκλογές πηγαίνουμε μ’ ένα ακόμα ισχυρότερο χαρτί. Τον πλήρη, κοστολογημένο και με απόλυτα εξασφαλισμένους πόρους σχεδιασμό μας για την επόμενη μέρα. Όχι υποσχέσεις και εξαγγελίες. Αλλά δρομολογημένα έργα που ανοίγουν παράθυρο στο μέλλον και προοπτική στη νέα γενιά. Αυτήν θέλουμε στο προσκήνιο. Η αιρετή Περιφέρεια έγινε ο πρώτος φορέας στην Δυτική Ελλάδα στον οποίο απευθύνονται οι πολίτες. Ένας δημοκρατικός, προοδευτικός και αλληλέγγυος θεσμός που περιμένει την ολοκλήρωση του μέσα απ’ την Περιφερειακή Διακυβέρνηση και τελικά την συνταγματική κατοχύρωση της».