«Μέσα στην κρίση πετύχαμε στη Δυτική Ελλάδα στόχους που δεν είχαν επιτευχθεί σε περιόδους που οι συνθήκες ήταν πολύ καλύτερες», υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σε συνέντευξη του που φιλοξενείται σήμερα στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Στην συνέντευξη του ο κ. Κατσιφάρας, ερωτώμενος από τον δημοσιογράφο Χρόνη Διαμαντόπουλο επισημαίνει ότι ο συνδυασμός του «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο» - με προοδευτικό πρόσημο και προοδευτικές λύσεις- είναι ο μόνος που έχει ως τώρα καταθέσει έναν ολοκληρωμένο και κοστολογημένο σχεδιασμό για την επόμενη μέρα στη Δυτική Ελλάδα.

«Είμαστε ο μόνος συνδυασμός που έχουμε έως τώρα καταθέσει συγκεκριμένο πρόγραμμα με έντεκα μεγάλους στόχους ανά Περιφερειακή Ενότητα», αναφέρει ο κ. Κατσιφάρας. Και προσθέτει: «Για παράδειγμα, στην Αχαΐα η αναμόρφωση των παλιών βιομηχανικών εγκαταστάσεων της Χαρτοποιίας Λαδόπουλου –παρέμβαση που θ’ αλλάξει όλη την εικόνα στην νότια πλευρά της Πάτρας-, ο εκσυγχρονισμός του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων, η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πατρών-Πύργου, η δημιουργία Οικοτουριστικού Πάρκου στο Φράγμα Πείρου –Παραπείρου είναι μερικές απ’ τις προτεραιότητες μας. Στην Αιτωλοακαρνανία η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Μεσολογγίου-Αιτωλικού (33 έργα 48 εκατομμυρίων ευρώ), η ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης στην Τριχωνίδα, η αναμόρφωση του παλιού Νοσοκομείου Αγρινίου, η Μαρίνα στην Ναύπακτο, είναι έργα που έχουμε δουλέψει καλά και προχωρούν. Στην Ηλεία οι μεγάλες παρεμβάσεις μας στα λιμάνια Κυλλήνης και Κατακόλου, η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Κατακόλου –Αρχαίας Ολυμπίας (έργα 51 εκ. ευρώ), το τουριστικό τρένο Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία, η αναβάθμιση του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, είναι έργα με πόρους διασφαλισμένους στο ακέραιο. Ως το τελευταίο ευρώ».

Σε άλλη ερώτηση, για τους λόγους που πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν τον συνδυασμό του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας επισημαίνει: «Η απάντηση έχει δυο όψεις. Η μια είναι το έργο μας. Όσα έγιναν έως τώρα. Οι παρεμβάσεις μας και η πολιτική ανοικτών θυρών που ακολουθήσαμε με επιμονή απ’ την πρώτη μέρα. Φέρνοντας τον πολίτη και τους φορείς σε θέσεις συνδιαμορφωτών των αποφάσεων. Τίμια, ανοικτά, με ευθύνη και σεβασμό. Η δεύτερη όψη, ακόμα σπουδαιότερη για μένα, είναι ο ολοκληρωμένος, κοστολογημένος και με διασφαλισμένους πόρους σχεδιασμός μας για την επόμενη μέρα. Όχι λόγια, ούτε αόριστες υποσχέσεις. Αλλά συγκεκριμένες δεσμεύσεις για έργα ώριμα, έργα για τα οποία αγωνιστήκαμε ώστε να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις και να τα φέρουμε τώρα στη φάση της υλοποίησης».

Ο κ. Κατσιφάρας στη συνέντευξη του αναφέρεται ακόμα στην ολοκλήρωση των οδικών αξόνων στην Δυτική Ελλάδα (Ιόνια Οδός, Πατρών –Κορίνθου) αλλά και στην άμεση προτεραιότητα της ολοκλήρωσης της Ολυμπίας Οδού έως το Καλό Νερό και την Τσακώνα.