Απ’ τον Πύργο ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας την παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού του «Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο» ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.

Την Τρίτη ο κ. Κατσιφάρας θα παρουσιάσει τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας (8 μ.μ., Παπαστράτειο Μέγαρο, Αγρίνιο) και την Τετάρτη τους υποψηφίους στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας (6.30 μ.μ., πολυχώρος «Αίγλη», Βέσο Μάρε, Πάτρα).

Ο επικεφαλής του συνδυασμού, στην εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας στον Πύργο, ανακοίνωσε την σύνθεση του ψηφοδελτίου του στην Ηλεία σημειώνοντας ότι «είμαστε περήφανοι που έχουμε κοντά μας, δίπλα μας, πρόσωπα με πλούσια πολιτική και κοινωνική δράση, με ενεργό παρουσία στα κοινά, πρόσωπα που χαίρουν μεγάλης εκτίμησης και αναγνώρισης στην τοπική κοινωνία, με σημαντική διαδρομή και πολλές διακρίσεις στον επαγγελματικό ή επιστημονικό τους χώρο».

Στην συνέχεια ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στις αρχές του συνδυασμού αλλά και στους βασικούς στόχους και τις παρεμβάσεις που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Ακολουθούν βασικά σημεία απ’ την ομιλία του:

  • «Ξεκινάμε λοιπόν σήμερα, εδώ απ’ τον Πύργο, την νικηφόρα πορεία μας προς τις περιφερειακές εκλογές του ερχόμενου Μάιου. Σ’ αυτή την αναμέτρηση πηγαίνουμε με δυο ισχυρά πλεονεκτήματα. Το πρώτο είναι το έργο μας. Το σύνολο των παρεμβάσεων που υλοποιήσαμε και υλοποιούμε. Και μάλιστα σε μια εποχή μεγάλων δυσκολιών, με περιορισμένους πόρους, με λιγότερες ευκαιρίες και μ’ ένα περιβάλλον γύρω μας πολλές φορές ρευστό, ασταθές ή ακόμα και τρικυμιώδες. Παρ’ όλα αυτά, κόντρα στις συνθήκες, δεν μείναμε αδρανείς. Δεν καθίσαμε με σταυρωμένα χέρια».
  • «Ολοκληρώσαμε χιλιάδες έργα σ’ όλη την Περιφέρεια, μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις που κράτησαν ζωντανές τις πόλεις και τα χωριά μας, που στήριξαν τον μικρομεσαίο, τον επαγγελματία και τον επιστήμονα, που βοήθησαν αποφασιστικά τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας, που ξανάφεραν στο προσκήνιο την ατζέντα της ανάπτυξης, στήριξαν τα Νοσοκομεία και τα σχολεία μας, έφεραν στο κέντρο της φροντίδας τους ασθενέστερους, έδωσαν πνοή στον Τουρισμό και λειτούργησαν καταπραϋντικά απέναντι στον μεγάλο εφιάλτη της εποχής μας, την ανεργία, κυρίως για τους νέους και τις γυναίκες».
  • «Το δεύτερο μεγάλο πλεονέκτημα μας είναι η καλή προετοιμασία που έχουμε κάνει για την επόμενη μέρα. Ο πλήρης, ρεαλιστικός και κοστολογημένος -έως το τελευταίο ευρώ- σχεδιασμός μας για την περίοδο που έχουμε μπροστά μας. Εδώ δεν λέμε λόγια. Δεν περιγράφουμε μια ασαφή και αόριστη πραγματικότητα μ’ αναφορά στο μέλλον. Δεν υποσχόμαστε, αλλά μιλάμε με απόλυτη τεκμηρίωση των στόχων μας, με διασφαλισμένους πόρους, με έργα που έχουν πάρει οριστικά τον δρόμο τους. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, εδώ στην Ηλεία, έχουμε μπροστά μας την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Κατακόλου-Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας. Ένα πακέτο έργων, με προϋπολογισμό 51 εκατομμυρίων ευρώ, όπου προβλέπονται –μεταξύ άλλων- αναπλάσεις στα εμπορικά και ιστορικά κέντρα του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας, το Μουσείο των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και το θεματικό τουριστικό τρενάκι απ’ το Κατάκολο ως τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία».
  • «Έχουμε μπροστά μας τις αναβαθμίσεις στα λιμάνια Κατακόλου και Κυλλήνης. Συνολικά 15,5 εκατομμύρια ευρώ ώστε το Κατάκολο να γίνει ένα από τα πιο ανταγωνιστικά λιμάνια κρουαζιέρας σ’ όλη την Μεσόγειο και η Κυλλήνη να θωρακίσει την ασφάλεια και να βελτιώσει την λειτουργικότητα του λιμανιού της».
  • «Δρομολογούμε την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πατρών-Πύργου, με ποσό 16 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας».
  • «Φέρνουμε το φυσικό αέριο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Ηλείας με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη δικτύων διανομής απ’ το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και δεν εγκαταλείπουμε τον στόχο το φυσικό αέριο να επεκταθεί σε κάθε γωνιά της Δυτικής Ελλάδος».
  • «Πέραν όλων αυτών, το μεγαλύτερο στοίχημα για την Περιφέρεια είναι η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, στο σύνολο του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου της, έως τον Πύργο, την Αρχαία Ολυμπία, το Καλό Νερό και την Τσακώνα. Ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, με τον ίδιο τρόπο που –μέσα στην Κρίση- καταφέραμε με πολλές πιέσεις, με πολλές διεκδικήσεις κι ανυποχώρητη στάση, να έρθει έως την Πάτρα και να διατρέχει σήμερα –μιλώ για την Ιόνια Οδό- όλη την Αιτωλοακαρνανία, με τον ίδιο τρόπο θα καταφέρουμε να καλύψει όλη την Ηλεία. Είναι ζήτημα δικαιοσύνης για τους πολίτες της Ηλείας, είναι ζήτημα αναπτυξιακού προσανατολισμού για τον τόπο, είναι προσωπική μου δέσμευση. Θέλω, όμως, να σταθώ σ’ ένα σημείο. Την εποχή που υπήρχαν σενάρια για περικοπή του έργου, για εξαίρεση της Ηλείας απ’ την Ολυμπία Οδό, για παραπομπή του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου στις καλένδες, ήταν η Περιφέρεια που κράτησε ζωντανό το έργο, που κράτησε ενεργό τον στόχο της ολοκλήρωσης του έως το Καλό Νερό και την Τσακώνα. Και σήμερα, εκείνη η αταλάντευτη άρνηση μας να δεχτούμε το πάγωμα της Ολυμπίας Οδού, είναι η βάση πάνω στην οποία τρέχουν όλες οι διαδικασίες ώστε πολύ σύντομα –σε λίγες εβδομάδες- να έχουμε μπροστά μας την έναρξη των εργασιών, όχι μόνο έως τον Πύργο αλλά και νοτιότερα ως την Μεσσηνία, όπως ανήγγειλε πριν δέκα μέρες ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζης».
  • «Ξεκινάμε για την πρώτη θητεία αυτής της περιφερειακής αρχής έξω από Μνημόνια και δημοσιονομικές εποπτείες. Έξω από την πίεση της έλλειψης πόρων, με την Αυτοδιοίκηση περισσότερο δυνατή και με περισσότερες ευκαιρίες. Πετύχαμε πολλά στην περίοδο της Κρίσης. Και είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα πετύχουμε πολλά περισσότερα σε συνθήκες που η οικονομία και η κοινωνία μας θα έχουν περισσότερο οξυγόνο και μεγαλύτερη άνεση».
Συνημμένα αρχεία