«Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο απ’ το καλύτερο. Πετύχαμε πολλά, θα πετύχουμε πολλά περισσότερα. Το λέει η διαδρομή μας, το λέει η ευθύνη μας απέναντι στον πολίτη, το λέει η σκληρή δουλειά την οποία ποτέ δεν φοβηθήκαμε». Μ’ αυτή την φράση έκλεισε την ομιλία του στο Παπαστράτειο Μέγαρο στο Αγρίνιο, το βράδυ της Τρίτης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, κατά την εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού του «Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο» στην Αιτωλοακαρνανία.

Μετά τον Πύργο –το απόγευμα της Δευτέρας- ο κ. Κατσιφάρας παρουσίασε στο Αγρίνιο τα πρόσωπα που πλαισιώνουν τον συνδυασμό του στην Αιτωλοακαρνανία ενώ ο κύκλος παρουσίασης των υποψηφίων ολοκληρώνεται το απόγευμα της Τετάρτης (6.30 μ.μ., πολυχώρος Αίγλη, Βέσο Μάρε) στην Πάτρα με την ανακοίνωση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων στην Αχαΐα.

Κατά την ομιλία του στο Αγρίνιο ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στις βασικές πολιτικές αρχές που διέπουν τον συνδυασμό του αλλά και στην προετοιμασία και εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για έργα και παρεμβάσεις στην Αιτωλοακαρνανία κατά την επόμενη περίοδο.

Βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Κατσιφάρα:

  • «Εδώ στην Αιτωλοακαρνανία, στρέψαμε όλο το ενδιαφέρον μας σε έργα που επί πολλά χρόνια παρέμεναν σε εκκρεμότητα. Έργα αναγκαία για την ανάπτυξη του τόπου αλλά και για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Και παράλληλα, με το βλέμμα στην επόμενη περίοδο, διεκδικήσαμε, διασφαλίσαμε και αξιοποιούμε σήμερα πόρους για ένα σύνολο νέων παρεμβάσεων όπως για παράδειγμα η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Μεσολογγίου-Αιτωλικού, όπου με 33 έργα ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ, μια ολόκληρη περιοχή αλλάζει πρόσωπο, θωρακίζεται πλήρως από πλευράς υποδομών, εξελίσσεται σ’ έναν διακριτό τουριστικό και πολιτιστικό πόλο, αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών και την εικόνα των πόλεων, δίνει διεξόδους και νέα πεδία ανάπτυξης στην επιχειρηματικότητα».
  • «Επίσης, η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, ο κόμβος στο Μενίδι, ο νέος αυτοκινητόδρομος έως το Άκτιο, η σύνδεση του Αγρινίου με το Καρπενήσι, η αναβάθμιση του οδικού δικτύου στην δυτική πλευρά και στον ορεινό όγκο της Αιτωλοακαρνανίας, τα αντιπλημμυρικά έργα, η ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης στην Τριχωνίδα, οι νέες σχολικές μονάδες και η ενίσχυση των νοσοκομείων και των δομών δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας, η έλευση του φυσικού αερίου, είναι έργα που μπαίνουν ή έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης, έργα που δεν ανήκουν όλα στον πυρήνα των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, ανήκουν όμως στις βασικές προτεραιότητες μας ως πεδία πολιτικής διεκδίκησης και ως καθαροί στόχοι».
  • «Η Δυτική Ελλάδα κάνει βήματα μπροστά. Αξιοποιεί κάθε συγκριτικό της πλεονέκτημα, κλείνει τους λογαριασμούς της με τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, λειτουργεί για πρώτη φορά στη βάση ενός σχεδίου στρατηγικής ανάπτυξης και οραματικής προοπτικής. Η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Ηλεία είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας. Είναι μέρη της ίδιας εξίσωσης. Είναι απείρως πολλά όσα ενώνουν τις τρεις Περιφερειακές μας Ενότητες και τίποτα επί της ουσίας που να τις διαιρεί. Πάντα μιλούσα και μιλάω για την περιφερειακή συνείδηση. Για την κοινή ταυτότητα. Την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική όσμωση και συνύπαρξη των τριών περιοχών, τον κοινό βηματισμό τους, ως μέρη που αλληλοσυμπληρώνονται, επικοινωνούν και μαζί αναπτύσσονται, σ’ ένα ενιαίο κάδρο συμμετρικής ανάπτυξης».
  • «Ενώνουμε μαζί τους τις δυνάμεις μας, στρατευόμαστε στον ίδιο σκοπό, συναντιόμαστε κάτω από την κοινή στέγη και τις προγραμματικές αρχές μιας παράταξης ελεύθερης, ανεξάρτητης, αυτοδιοικητικής, μακριά από δογματισμούς, έξω από κομματικές κηδεμονίες και πελατειακές αγκυλώσεις».
  • «Ο καθένας από εμάς έχει την πολιτική του ταυτότητα και την ιδεολογική του αναφορά. Έχει την διαδρομή και τα πιστεύω του. Όμως, πάνω απ’ όλα και πριν απ’ όλα, υπάρχει ένα χρώμα, ένα κόμμα, ένα σπίτι και ένας προορισμός. Υπάρχει η Δυτική Ελλάδα και οι άνθρωποι της. Όλοι εμείς που θέλουμε, που αγωνιζόμαστε η ζωή, η καθημερινότητα μας να είναι συμβατή με την αξιοπρέπεια, με την δημιουργία, με την ισότητα στις ευκαιρίες και την κοινωνική δικαιοσύνη, με ανοικτούς ορίζοντες για την νεολαία μας, με αλληλεγγύη για τους ασθενέστερους, με δουλειές για τους ανέργους. Έτσι πορευτήκαμε έως τώρα, έτσι θα πορευτούμε και στο εξής. Με συγκρούσεις όταν το απαιτεί το συμφέρον της Περιφέρειας. Με συναινέσεις όταν το απαιτεί το δημόσιο συμφέρον».
  • «Πετύχαμε πολλά στην περίοδο της Κρίσης. Και είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα πετύχουμε πολλά περισσότερα σε συνθήκες που η οικονομία και η κοινωνία μας θα έχουν περισσότερο οξυγόνο και μεγαλύτερη άνεση. Και θα πετύχουμε περισσότερα! Το λέει η διαδρομή μας, το λέει η ευθύνη μας απέναντι στον πολίτη, το λέει η σκληρή δουλειά την οποία ποτέ δεν φοβηθήκαμε. Το λέει η συνείδηση μας που δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο απ’ το καλύτερο».
Συνημμένα αρχεία
  • Ονόματα και σύντομο βιογραφικό των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Αιτωλοακαρνανίας προβολή μεταφόρτωση